Англомовний захід до 120-річчя від дня народження академіка Володимира Вернадського

17 березня 2023 року старші викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Лариса Яненко і Людмила Юрчук провели захід, присвячений 120-річчю від дня народження Володимира Івановича Вернадського, науковця та філософа, одного із засновників Української академії наук, її дійсного члена (від 1918 року) та першого голови-президента (від 1 січня 1919 р. до 31 грудня 1921 р.). Він – засновник Національної бібліотеки Української держави в Києві (нині – Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського).

Учений збагатив науку глибокими ідеями, що лягли в основу нових провідних напрямів сучасної мінералогії, геології, гідрогеології, визначив роль організмів у геохімічних процесах. Вернадський – засновник геохімії, біогеохімії та радіогеології, вчення про біосферу, ноосферу, космізм. Для його діяльності характерні широта інтересів, постановка кардинальних наукових проблем, наукове передбачення. Саме В. І. Вернадський ще понад сто років тому вказав на необхідність побудови принципово нової загальнопланетарної цивілізації – ноосферної. Він визначав ноосферу, як цивілізацію колективного розуму та творчої праці кожного.

Студенти груп ХЕ 1-9 та Ту 2-12 підготували цікаві презентації про життєвий шлях великого вченого, його наукові здобутки та цікаві факти з його біографії. Учасники заходу висловлювали свої враження, ділилися своїми думками, відчуваючи захоплення величезними здобутками науковця.

Найбільш активними учасниками були Аліна Русманенко, Ірина Струц, Діана Чернявська (всі – група ХЕ 1-9), Юлія Рибак, Ася Ісаєнко (обидві – група ТУ 2-12).

Захід відбувся в атмосфері великої зацікавленості.


Опубліковано