Предстоятелю Православної Церкви України Митрополиту Епіфанію вручили диплом і мантію Почесного доктора Національного авіаційного університету

31 січня 2024 року з метою зміцнення соціальних зв’язків та формування морально-етичних стандартів у вищій освіті і науці Вчена рада університету проголосувала за присвоєння звання «Doctor Honoris Causa» Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію, Предстоятелю Православної Церкви України, Доктору богослов’я, який веде активну просвітницьку та наукову діяльність.

Сьогодні, 21 лютого 2024 року, у залі Вченої ради відбулася урочиста церемонія вручення диплома та атрибутів «Почесного доктора НАУ» Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію. У заході також взяли участь ректор Київської Православної Богословської Академії протоієрей Олександр Трофимлюк та інші запрошені гості.

Про духовну та просвітницьку діяльність лауреата з трибуни Вченої ради розповіла в.о. проректора з гуманітарної політики та інновацій Марина Петченко, а секретар Вченої ради Микола Легенький оголосив усім присутнім рішення про присвоєння звання Почесного доктора НАУ. Після цього в.о. ректора Володимир Шульга вручив диплом і атрибути Почесного доктора НАУ Предстоятелю Православної Церкви України Епіфанію.

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України звернувся до учасників зібрання зі словами подяки за нагороду та висловив сподівання на подальшу співпрацю. «Приймаю це високе звання з розумінням того, що присвоєне воно не лише мені особисто як Предстоятелю, а загалом усій нашій багатомільйонній помісній Українській Православній Церкві, Церкві українського народу, яка проходить всі труднощі і випробування разом зі своїм народом. Адже ми живемо у справді складний і дуже відповідальний час», — зазначив Почесний доктор НАУ.

В.о ректора Володимир Шульга подякував Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію за слова підтримки і висловив сподівання на те, що співпраця з Православною Церквою України відкриє нові можливості для розвитку спільноти університету.

Після завершення урочистого засідання Вченої ради Предстоятелю Православної Церкви України провели екскурсію музеєм університету, де Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній залишив запис у Книзі Почесних гостей.


Опубліковано