НАУ розбудовує партнерство з Львівським національним університетом імені Івана Франка

26 лютого 2024 року делегація НАУ на чолі з Головою комісії з реорганізації НАУ, в.о. ректора Володимиром Шульгою здійснила робочу поїздку до Львова з метою провести зустрічі з ректорами трьох провідних закладів вищої освіти міста і України, а також підписати з ними угоди про співпрацю. Варто відзначити, що до цього часу в НАУ не було договорів з жодним львівським університетом.

Керівника НАУ супроводжували в.о. проректора НАУ з наукової роботи Олександр Корченко, декан Факультету міжнародних відносин Юрій Волошин та помічник ректора Сергій Кондратюк. План візиту — ознайомлення з матеріально-технічною базою та організацією навчального процесу в університеті, спілкування і обмін досвідом з колегами, обговорення перспектив співробітництва тощо.

Важливим етапом поїздки стало відвідування Львівського національного університету імені Івана Франка — одного з найстаріших і найпрестижніших класичних університетів України.

Треба відзначити, що між науково-педагогічними працівниками двох університетів вже давно склалися партнерські відносини. На особистому рівні драйверами поглиблення співпраці закладів вищої освіти виступили Олександр Корченко і Віталій Кухарський, проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації Львівського національного університету імені Івана Франка.

Львів’яни організували досить насичену програму. Представники НАУ відвідали навчальні аудиторії і лабораторії, оглянули зали Вченої ради, нарад і урочистих прийомів, а також укриття, що використовуються студентами і науково-педагогічними працівниками під час повітряної тривоги.

Провели зустріч деканом Факультету прикладної математики та інформатики Іваном Дияком і в.о. завідувача кафедри кібербезпеки Петром Венгерським, під час якої узгодили план спільних заходів до кінця року.

У завершальній частині заходу відбулося підписання «Угоди про співпрацю» між Національним авіаційним університетом і Львівським національним університетом імені Івана Франка. Відповідний документ підписали в.о. ректора НАУ Володимир Шульга і ректор ЛНУ імені Івана Франка, член-кореспондент НАН України Володимир Мельник.

Основна мета — реалізація спільних наукових та інноваційних проєктів, наукові дослідження у галузі кібербезпеки, проведення спільних наукових та освітніх заходів, обмін інформацією, здійснення академічної мобільності, сприяння підвищенню кваліфікації працівників та підготовці кадрів тощо.

Коментуючи підписання угоди, Володимир Мельник наголосив, що для Львівського університету співпраця з провідними закладами вищої освіти України та світу є одним із важливих пріоритетів, адже така взаємодія не лише розширює освітньо-наукові можливості викладачів та студентів Університету, а й сприяє суспільному, економічному і технологічному поступу України.

У свою чергу в.о. ректора НАУ висловив глибоку вдячність керівництву Львівського університету за теплий прийом і прекрасно організовану програму візиту. «Ми чудово провели час і плідно поспілкувалися. Ми зацікавлені поглиблювати багаторівневу співпрацю з Львівським університетом і максимально залучати весь спектр учасників освітнього
процесу — і викладачів та науковців, і студентів», — зазначив Володимир Шульга.


Опубліковано