9 квітня до Київського національного університету будівництва і архітектури з візитом прибула делегація з Данії на чолі з міністром клімату, енергетики та комунальних послуг Ларсом Аагаардом Мьоллером. До візиту приєдналися віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, заступник міністра Мінвідновлення Олександра Азархіна , радник міністра Мінвідновлення Наталя Яресько, ректор НТУ КПІ ім. Сікорського Михайло Згуровський, президент Українського міжнародного інституту відновлення Віталій Молочко, віце-президент Українського міжнародного інституту відновлення, радник міністра Мінвідновлення Валерій Безус.

Зустрічали почесних гостей ректор КНУБА Петро Куліков, проректори, декани, викладачі та студенти університету. Під час зустрічі Міністра клімату, енергетики та комунальних послуг Данії Ларса Аагаарда з командою Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури був підписаний Меморандум про Партнерство між Мінінфраструктури України, Державним університетом інформаційно-комунікаційних технологій, Київським національним університетом будівництва і архітектури, Національним технічним університетом «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» і Міністерством клімату, енергетики та енергопостачання Данії. Данія має на меті посилення розвитку енергоефективності в Україні через освітні та наукові програми.

Данія – один із європейських лідерів у сфері енергоефективності. Енергетична модель цієї країни зосереджена на відновлюваних джерелах енергії та енергоефективних технологіях, а також на підвищенні енергетичної свідомості та зміні поведінки споживачів. Енергетична політика, яка має стимули до зменшення споживання енергії через такі ініціативи як покращення енергетичних стандартів для будівель, схеми енергетичного маркування для електричних приладів, громадські кампанії для сприяння енергозбереженню в домогосподарствах та угоди про енергозбереження з промисловістю, добре вкорінена в повсякденному житті Данії громадян і бізнесу. Данські екологічні та енергетичні податки також сприяють кращому відображенню екологічних витрат виробництва, використання та утилізації в споживчих цінах на енергію.

Завдяки підтримці цієї країни в нашій державі будуть впроваджені спільні освітні та наукові проекти, організовані навчальні тури та стажування для українських студентів у Данії, а також подальше залучення молодих спеціалістів до розроблення та реалізації державної політики у сфері енергоефективності й відновлюваних джерел енергії в Україні.

Співпраця між урядами України та Данії, а також університетами України розпочалася. Сподіваємося, що спільна робота покращить якість навчання та професійну підготовку студентів в Україні.

Після підписання документів присутні направилися до парку КНУБА, де висадили дерева на пам’ять про початок спільної роботи.

Після цього делегація Данії перейшла до Зимового саду КНУБА, де данський міністр Ларс Аагаард Мьоллер відповів на численні запитання студентів КНУБА. Зустріч пройшла в теплій дружній атмосфері.

Інформаційний центр