ЗАСІДАННЯ СПІЛКИ РЕКТОРІВ УКРАЇНИ У КАНЕВІ

24 травня 2024 року відбулося виїзне засідання Громадської організації «Спілка ректорів закладів вищої освіти України» (далі – Спілка) на базі Шевченківського національного заповідника у Каневі. Загалом у засіданні взяло участь понад 60 учасників. Засідання проводив голова Спілки Петро Куліков.

Виїзне засідання проводилося за пропозицією голови Черкаської обласної ради ректорів, директорів закладів вищої та фахової перед вищої освіти Олександра Черевка, ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Дата проведення засідання була обрана не випадково, вона збігається з днем 163-ї річниці перепоховання Тараса Григоровича Шевченка  великого генія і пророка українського народу, поета, художника, громадського діяча.

Біля пам’ятника Тарасові Шевченку на Чернечій горі відбулося урочисте вшанування Кобзаря та покладання квітів.

На засіданні були присутні Народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Іван Кириленко, голова Національного агентства кваліфікацій Юрій Баланюк, голова наглядової ради Національного університету біоресурсів та природокористування Микола Томенко, директорка Шевченківського національного заповідника Валентина Коваленко.

Засідання відкрив голова Спілки Петро Куліков. До учасників засідання з вітальним словом звернулася директорка Шевченківського національного заповідника Валентина Коваленко, також розповіла про структуру заповідника, надбання і плани на майбутнє.

Засідання Спілки було присвячене обговоренню важливого та актуального питання  національно-патріотичного виховання молоді у закладах вищої освіти.

З питання порядку денного виступив ректор Олександр Черевко та ознайомив присутніх з національно-патріотичною, виховною та волонтерською діяльністю у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького з початку війни.

Також прозвучали виступи голови наглядової ради НУБІП Миколи Томенка, президента НАПНУ Василя Кременя, заступника голови Спілки, ректора НУБІП Станіслава Ніколаєнка, члена Комітету ВРУ Івана Кириленка, ректора Університету «Україна» Петра Таланчука та голови НАК Юрія Баланюка.

У ході обговорення було сформовано пропозиції до резолюції. Текст резолюції щодо активізації національно-патріотичного виховання студентської молоді у закладах вищої освіти було прийнято за основу.

Також відбулося обговорення організаційних питань діяльності Спілки. Голова Спілки Петро Куліков запропонував ввести посаду першого заступника голови Спілки та обрати на цю посаду заступника голови Станіслава Ніколаєнка.

На завершення голова Спілки Петро Куліков подякував організаторам засідання за гостинність, а присутнім за активну участь.


Опубліковано