Розширення формату українсько-грузинського освітнього та наукового співробітництва

20 липня Міністр освіти і науки України Сергій Миколайович Шкарлет на чолі делегації ректорів українських закладів вищої освіти розпочав робочий візит до міста Тбілісі (Грузія). В складі делегації – ректор Київського національного університету будівництва і архітектури Петро Мусійович Куліков. Мета зустрічі – налагодження конструктивного діалогу для встановлення більш широкого формату українсько-грузинського освітнього співробітництва та прямих партнерських відносин між закладами вищої освіти України та Грузії.

Українська та грузинська сторони розглянули питання підготовки до підписання проекту нової Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Грузії про науково-технічне співробітництво у зв’язку із завершенням терміну дії попередньої міжурядової Угоди від 13 квітня 1993 року.

Міністр освіти і науки Грузії Міхеїл Чхенкелі запропонував розглянути питання створення грантової програми для науковців України та Грузії.

Окрім того, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет та ректори українських ЗВО зустрілися з представниками Комітету освіти і науки Парламенту Грузії і поінформували їх про досягнення в галузі освіти України. Зокрема, ознайомили грузинську сторону з пріоритетними завданнями МОНУ: підготовкою проекту Закону України «Про дошкільну освіту» у новій редакції; імплементацією Стратегії розвитку професійної освіти на період до 2023 року і плану заходів з її реалізації та здійсненням реформ у сфері вищої освіти.


Опубліковано