Помер ректор Тернопільського національного технічного університету Петро Ясній

12.08.1952 – 13.11.2021

Петро Володимирович Ясній – український науковець в галузі механіки деформівного твердого тіла, механіки руйнування, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Народився 12 серпня 1952 року у селі Кутищі Львівської області. У 1973 році закінчив електромеханічний факультет Тернопільського філіалу Львівського політехнічного інституту.

Доктор технічних наук, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки і техніки України, професор Петро Ясній очолив ТНТУ у 2007 році. Його професійний і життєвий шлях був присвячений науці та університету. Він назавжди залишиться прикладом розвитку й наукового зростання для майбутніх поколінь.
Петро Володимирович показав приклад наукового зростання.

Особистість Петра Володимировича увійде в історію як провідного науковця, талановитого та мудрого керівника, висококваліфікованого викладача, самовідданого друга, наставника й надійного порадника. Його втрата — це величезне нещастя для всієї університетської родини. Високоосвідченість, душевне тепло і дивовижна інтелігентність робили співпрацю з ним незабутньою.

Низько схиляємо голову перед його відходом у вічність та висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким.

Він назавжди залишиться у наших серцях. Вічна пам’ять…

Президія Асоціації


Опубліковано