“Віртуальний психолог” студентів з Харкова переміг на міжнародному конкурсі стартапів

Мобільний додаток віртуального психолога Elomia, який розробили студенти Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”, визнали найкращим в категорії “Здоров’я” на Всесвітніх університетських змаганнях зі стартапів у Китаї.

Розробку трьох харківських студентів визнали найкращою з-поміж сотні робіт з 42 країн світу, повідомили в ХПІ. Фінал змагань відбувся на початку грудня у Шанхаї.

Мобільний додаток у вигляді чат-боту за допомогою штучного інтелекту надає користувачам психологічну допомогу. В одного з розробників, 22-річного Тараса Погребняка, чотири роки тому діагностували депресію.

Я хотів створити чат-бот, з яким можна було поговорити, щоб отримати емоційну підтримку. Чат-бот, який може стати другом, котрий скаже, що все буде гаразд, поставить правильні питання та знайде потрібні слова. На той момент мені справді був необхідний такий друг“, — розповідає Тарас на сайті додатку.

Всесвітні змагання проходили у чотирьох категоріях: соціальні, зелені технології, цифрові, здоров’я. В останній перемогли харків’яни.

https://www.facebook.com/suspilne.news/videos/257595715502906/ 


Опубліковано